میوه‌های مناطق سردسیر ایران

از جمله مناطق سردسیر کشور ایران می توان به سلسله رشته کوه های البرز و زاگرس، نواحی مرکزی ایران، شمال کشور و دریای مازندران، جلگه ی بین النهرین در غرب کشور و به ویژه کوه های شیرکوه، تفتان، سهند، سبلان و غیره اشاره کرد.

شهرهای مناطق سردسیر کشور نیز می توان شهرهای ارومیه، تبریز، اردبیل،زنجان، جیرفت، سنندج، همدان بخش هایی از فارس را نام برد. این شهرها زمستان های طولانی و خیلی سرد داشته و افت دما در این شهرها از اواخر پاییز تا اوایل بهار رخ می دهد.

معرفی درختان مقاوم در سرما و یخبندان

از جمله درختان میوه که در مناطق سردسیر وجود دارند می توان به انواع میوه ها از جمله درختان میوه هسته دار چون درختان گلابی، سیب، مو، آلو، گیلاس، آلبالو، زردآلو، مرکبات، به، انار و انجیر را نام برد. از میوه های مغزدار نیز درختان گردو، فندق، بادام جزء میوه های مقاوم در برابر سرما می باشند. البته بهتر است بدانید که در زمان گل دهی این میوه ها نیز باید آن ها را از سرمای شدید محفوظ نگاه داریم تا دچار سرمازده گی نشوند.

ویژگی های خاص آب و هوایی مناطق سردسیر

میانگین دمای هوای مناطق سردسیر در روزهای گرم سال به بیش از ۱۰ درجه ی سانتی گراد و در روزهای سرد سال به کمتر از منفی سه درجه ی سانتی گراد می رسد. اختلاف شدید دمای هوا در طول یک شبانه روز، رطوبت کم هوا، بارش برف سنگین و وجود سرمای شدید در زمستان ها و هوای معتدل در تابستان ها همگی از ویژگی های خاص آب و هوایی مناطق سردسیر ایران می باشد.

عوامل مؤثر برای حفظ درختان و میوه ها در مناطق سردسیر ایران

  • میزان درجه ی حرارت هوا
  • سرمای دیررس بهاره
  • زمین مناسب
  • آب کافی
  • تقویت خاک
  • در صورت نیاز اصلاح خاک
  • میزان بارش برف و باران
  • بادهای موسمی
  • تابش نور خورشید
  • رطوبت هوا
  • زمان کاشت درختان
  • فاصله ی درختان

با توجه و رعایت اصول باغبانی و نکات آورده شده در بالا شما می توانید به راحتی به پرورش میوه ها و درختان میوه در مناطق سردسیر بپردازید.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *